چکیده :
برنامه ریزی فرآیندی است که در طی آن سازماندهی انجام دادن امور، کارها و برنامهها صورت میگیرد. انجام امور و کارها با استفاده از برنامهریزی اصولی در دستیابی به اهداف، بسیار تعیین کننده میباشد.
برنامه ریزی فرآیندی است که در طی آن سازماندهی انجام دادن امور، کارها و برنامهها صورت میگیرد. انجام امور و کارها با استفاده از برنامهریزی اصولی در دستیابی به اهداف، بسیار تعیین کننده میباشد. بهرهمندی از برنامهریزی در زندگی علاوه بر موفقیت فرد، سبب تعادل و توازن میان اهداف بلند مدت و کوتاه مدت میشود. افراد موفق برای دستیابی به رشد کاری و فردی، بیشترین بهره را از زمان خود میبرند تا روزهای مفید و مطلوبی را برای خود به وجود آورند. یکی از ابزاری که به عنوان انگیزه مورد استفاده آنها قرار میگیرد، برنامه روزانه این افراد میباشد. با این روش، تمرکز و توجه این افراد بر روی کارها بیش از قبل میشود که نتیجه آن منجر به انجام شدن بسیاری از امور و کارها میگردد.
زمان، افراد، تواناییها، محدودیتها، فعالیتها و مکان از اصول مهم برنامهریزی به شمار میرود. برآورد زمان مورد نیاز برای انجام مناسب کار، در این زمینه بسیار تاثیرگذار میباشد. انجام دادن امور و کارها به طور معمول در یک بازه زمانی مشخص صورت میگیرد. در طراحی برنامههای مناسب، لحظه، روز، ماه و یا حتی سال بر روی برنامهریزیهای کوتاه مدت و بلند مدت تاثیر گذار است.
پیش از انجام این فرآیند باید افراد و طراحان برنامه مشخص و معین باشند، تا در طی ادامه مسیر چالش و مشکلی در این مورد بروز پیدا نکند. اگر طراحی برنامه مورد نظر وابسته به محل یا مکان خاصی باشد، اشراف کامل به آن مکان و ویژگیها باید لحاظ گردد. برای اجرای برنامه مدنظر انجام فعالیتهای متناسب با آن نیز ضروری میباشد. مشخص بودن این فعالیتها اجرای برنامه را بشدت تحت شعاع قرار میدهد. توجه کردن به جزئیات نیز میتواند در داشتن یک برنامهریزی اصولی نقش بسزایی را ایفا کند.
برای داشتن برنامه ریزی اصولی اولین قدم، توجه به امور و کارهای روزانه میباشد. مدیریت و کنترل امور روزانه میتواند در طراحی یک برنامه منسجم و مناسب راهگشا باشد. انجام یک طرح و برنامه با کارهایی که براساس عادت انجام و در زندگی تاثیرگذار است، بستگی دارد. ممکن است وجود عادتهای بد رفتاری در دستیابی به اهداف مورد نظر جلوگیری به عمل آورد. تاثیرگذاری این عادتها در زندگی باید بررسی و شناسایی شود.
نوشتن وظایف مهم و اساسی روزانه، قدم تاثیرگذار بعدی در این زمینه محسوب میشود. نوشتن برنامه، کارهای کوچک و بیاهمیت یا کارهای مهم و بزرگ، تجزیه و تحلیل آنها را در بر میگیرد. انعطاف پذیری برنامه نیز حایز اهمیت میباشد. بهینه کردن برنامه زمانی، سرمایهگذاری بر روی موضوعات مهم، ایجاد برنامه زمانی و تجزیه و تحلیل آن، از دیگر راهکارهای مؤثر در زمینه برنامهریزی مناسب محسوب میگردد.
هر فرد برای برنامهریزی مناسب، بر اساس چارچوب های مورد نظر خود اقدام میکند. در صورت به دست نیامدن چارچوبهای لازم، با توسل به فعالیت های ذهنی میتوان این امر را امکانپذیر کرد. نباید در انجام برنامه دچار خستگی و فرسودگی شد، چرا که این موضوع به عنوان پلی در زمینه رسیدن به موفقیت به شمار میرود. دستیابی به یک برنامه منسجم و مناسب به مرور زمان اتفاق میافتد. داشتن تمرکز و آرامش در طراحی برنامه، بسیار حایز اهمیت میباشد.
به همین منظور در مکانهای با استرس زیاد، نباید اقدام به انجام چنین کاری نمود. یکی از باورهای اشتباهی که در مورد برنامهریزی وجود دارد این است که، طراحی برنامه مناسب کاری سخت و دشوار میباشد. امکان دارد در اجرای برنامه سختیهای به وقوع بپیوندد، اما دلیل بر سخت و دشوار شدن آن نمیباشد. هر فرد توانایی و قابلیت طراحی یک برنامه متناسب با وضعیت و امور خود را دارد. به بیان دیگر هر عقل سلیمی حداقل در حیطه فردی و امور روزانه و شخصی خود قادر به طراحی یک برنامه ریزی مناسب و منسجم میباشد.
7 قدم مهم برای رسیدن به آرزوهایتان آیا موفقیت میتواند به قسمتهای کوچکتر تقسیم شود؟ چنین کاری همیشه آسان و بیدردسر نیست . اما کسانی که چیزهای بزرگ به دست میآورند ، همیشه از یک فرایند مشابه استفاده می کنند. این فرایند شامل لیستی از مواردی هست که درمجموع آنها را به نقطه عطف که همان موفقیت است میرسانند. بنابراین اگر در حال دستو پنجه نرم کردن با موفقیت هستید نگاهی به این لیست بیندازید . شروع کنید و آنها را در عمل بکار برید تا بهوسیله آنها جاده منتهی به اهدافتان را هموار سازید.
مشاهده
پاسخ به نظر